top of page

Utdanning som skogsterapiguide

I januar 2019 hørte jeg for første gang om Shinrin Yoku. Det var litt tilfeldig; jeg var noen dager i Oslo og bodde i en liten leilighet gjennom Airbnb da jeg fikk e-post med tilbud om "Airbnb Experiences" i nærheten. Det er ikke ofte jeg lar meg lede av intuisjon, men straks jeg leste om Shinrin Yoku, visste jeg at jeg ville jobbe med dette. Høsten 2018 hadde en vennlig fjellfører lært meg å gå sakte, så jeg hadde vandret mye i de siste månedene før denne e-posten dukket opp. Shinrin yoku virket som en helt naturlig videreføring av stien jeg allerede hadde slått inn på. For å gjøre en lang historie kort; i mai 2019 befant jeg meg på et intensivt én-ukes kurs med Association of Nature and Forest Therapy Guides and Programs - som for første gang hadde et slikt oppstartskurs i Norge. Kurset ble holdt på Dharma Mountain kurssenter i Hedalen i Valdres. Hele denne uken var en ubeskrivelig og fantastisk opplevelse, som åpnet dører til andre måter å oppleve på og forandret så mye i meg. Deltakerne kom fra hele verden, og all undervisning foregikk på engelsk. De norske deltakerne har holdt kontakten etter kurset og vi har etablert Norsk forbund for natur- og skogsterapi.


Etter ukeskurset var det et halvt års arbeid med egne studier, med veiledning via videokonferanser både individuelt og i grupper.

I tillegg måtte vi gjennomføre et antall praksisvandringer, som skulle oppfylle visse spesifikasjoner. Disse vandringene måtte planlegges, dokumenteres og evalueres i samarbeid med mentor.

Innleveringsoppgavene var mange og krevende, men i samarbeid med min medstudent Therese, som driver Skogsbad Bergen, kom jeg i mål.

All undervisning foregår på engelsk og alle innleveringer må gjøres på engelsk.


Som ANFT-sertifisert guide og medlem av organisasjonen må jeg vedlikeholde kompetansen og videreutvikle meg faglig og personlig gjennom deltaking på videokonferanser med veiledere og andre guider. Det forventes at jeg innrapporterer alle vandringer som avholdes, med antall deltakere, hvilke invitasjoner jeg har brukt osv. Det kreves også gjennomført "wilderness first aid"-kurs, med spesifisert antall timer og regelmessig fornying.


Å utdanne seg som skogsterapiguide har vært - og er - et krevende løp. Men det har også vært noe av det mest givende jeg har gjort i mitt liv.


74 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page