top of page
Hva er Shinrin Yoku, skogbad eller natur- og skogsterapi ?

En shinrin yoku-vandring er en rolig, nærmest meditativ vandring over korte distanser i naturen, der du gjennom ulike invitasjoner får anledning til å bruke sansene dine på en annen måte enn folk vanligvis gjør på tur. Mellom hver invitasjon (eller øvelse), samles vi i sirkel der de deltakerne som ønsker det, kan dele sine observasjoner.

 

Alt foregår i ro, uten noe press, uten noen fasit for hvordan du må gjøre det eller hva du skal oppleve. Det er en viss “risiko” for sjelelig og fysisk velvære som konsekvens. Shinrin yoku er japansk for å "bade i skogens atmosfære". I Japan og andre land blir slike vandringer forordnet på resept, av det ordinære helsevesenet.

Det er stor forskjell på en shinrin yoku-vandring og en "tur i marka", selv om omgivelsene kan være de samme. Man kan gjøre shinrin yoku på egen hånd, men de fleste vil ha mer utbytte av å gjøre det med en kvalifisert guide, særlig de første gangene. Det blir som hvis man skal begynne med yoga; det er ikke bare å legge seg ned på en matte på gulvet. Så også med dette. 


Vandringen tar vanligvis omtrent 3 timer og avsluttes med en enkel te-seremoni. Denne type vandring passer for alle, også for de som ikke har ønske om, eller helse til, fysisk krevende aktivitet.

fra fossateigen 17 m deltakere (1 of 1).

Det er naturen som er terapeuten her,

guiden er bare en veiviser.

bottom of page