top of page

Om skogsterapiguiden Bente Øien Hauge  

Det er mange måter å oppleve natur på. Shinrin yoku er japansk for å "bade i skogens atmosfære". Denne sansende måten å møte naturen på har beriket mitt liv og gitt meg en sterk glede som jeg gjerne vil dele med andre.

Jeg er født i 1956 og oppvokst i Oslo. Siden 1980-tallet har jeg bodd på min manns slektsgård i Lærdal i Sogn.

Vi er begge utdannede agronomer og agroteknikere, men driver nå bare med en liten saueflokk på gården.

Han er kunstner, mens jeg blant annet har jobbet som ufaglært lærer, grafisk formgiver og selvstendig næringsdrivende. Vi har to voksne barn.


Selv om Lærdal er et eldorado for turglade og spreke folk, med stier og veier i alle fjellsider opp gjennom dalen fra fjord til fjell, har jeg i liten grad brukt mulighetene. Inntil høsten 2018, da en vennlig fjellfører lærte meg å gå sakte. Først da forstod jeg at naturen også har rom for meg, uten at jeg behøver å løpe til fjelltoppene. At det er et stort og godt rom. Og at naturen gir meg et større rom i meg selv.

 

Gjennom ANFT (Association of Nature and Forest Therapy Guides and Programs) har jeg tatt utdanning som skogsterapiguide og ble sertifisert i desember 2019. Jeg er opptatt av at alle, uavhengig av kondisjon og helse-tilstand, skal kunne delta på shinrin yoku-vandring og vil gjerne tilrettelegge min praksis deretter.  

 

fra fossateigen 14 selfie m de andre bak
bottom of page